Депутатите от парламентарната комисия за бюджет и финанси ще дискутират новата формула за

...
Депутатите от парламентарната комисия за бюджет и финанси ще дискутират новата формула за
Коментари Харесай

Депутати дискутират новата формула за данъка на автомобилите

Депутатите от парламентарната комисия за бюджет и финанси ще дискутират новата формула за пресмятане на налога на колите. Измененията плануват покачване на данъка за старите коли с към 30%.
 
Преди седмица новата формула беше разисквана по време на съвещание на Съвета за тристранно съдействие. Предложението е да се регистрира и екологичният стандарт на колата, а освен мощността и възрастта й. В подмяна на това ще отпадне данъчното облекчение за съществуване на катализатор, на което имат право притежателите на коли до 99 конски сили.

Новата формула обаче беше разкритикувана както от бизнеса, по този начин и от синдикатите. Според работодателските организации тя подтиква покупката на остарели коли, а съгласно синдикатите това ще ощети притежателите на най-масовите коли - на възраст от 15 до 20 години.

Тема на полемиката ще бъдат и предвижданите промени в налозите за жилищата.

Обмисля се отпадането на данъчното облекчение за главно жилище и заплащането на цялостен налог върху парцелите, когато повече от едно жилище е заявено като главно. Така от 2019 година 50% отстъпка ще се употребява само единствено за главно жилище, а за останалите парцели ще се заплаща цялостния размер на налога.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР